خانه » مرزبانان میناب بونکر حامل بیش از ۲۱ هزار لیتر سوخت قاچاق را توقیف کردند

مرزبانان میناب بونکر حامل بیش از ۲۱ هزار لیتر سوخت قاچاق را توقیف کردند

پایگاه دریابانی میناب در جدیدترین اقدام خود علیه پدیده شوم قاچاق سوخت، موفق به کشف و توقیف یک دستگاه کامیون بونکر سیمان حاوی مقادیر چشمگیری از سوخت قاچاق شد. این عملیات نشان‌دهنده هوشیاری و تلاش مستمر نیروهای مرزبانی در مقابله با سودجویانی است که قصد داشتند بیش از ۲۱ هزار لیتر گازوئیل را به صورت غیرقانونی از کشور خارج کنند و ضربه‌ای جدی به اقتصاد ملی وارد آورند. این رویداد بار دیگر بر اهمیت نظارت دقیق بر سواحل و مسیرهای زمینی استان هرمزگان در راستای مبارزه با قاچاق سوخت تاکید می‌کند.

[image](image)

جزئیات عملیات توقیف بونکر حامل سوخت قاچاق در میناب

سرهنگ محسن صبوری‌زاده، فرمانده پایگاه دریابانی میناب، با اعلام خبر این عملیات، تشریح کرد که مرزبانان این پایگاه در پی تشدید گشت‌های خودرویی و رصد هوشمندانه منطقه، به یک دستگاه کامیون بونکر سیمان در حوزه استحفاظی مشکوک شدند. هوشمندی و سرعت عمل مرزبانان در این مرحله حیاتی بود؛ بلافاصله پس از شناسایی، کامیون مذکور متوقف و مورد بازرسی دقیق قرار گرفت.

این بازرسی منجر به کشف ۲۱ هزار و ۸۰۰ لیتر سوخت قاچاق از نوع گازوئیل شد که به شیوه‌ای ماهرانه در مخازن بونکر سیمان جاسازی شده بود. در این رابطه، دو نفر متهم نیز دستگیر شده و پس از تشکیل پرونده مقدماتی، برای سیر مراحل قانونی و رسیدگی قضایی تحویل مراجع ذی‌صلاح شدند. کارشناسان ارزش ریالی سوخت کشف شده در این عملیات را بالغ بر ۴ میلیارد و ۹۰۵ میلیون ریال برآورد کرده‌اند که نشان از حجم و ارزش اقتصادی بالای این محموله قاچاق دارد.

ابعاد اقتصادی و چالش‌های قاچاق سوخت در هرمزگان

استان هرمزگان و به ویژه شهرستان میناب، به دلیل موقعیت جغرافیایی خاص و همجواری با آب‌های آزاد، همواره یکی از نقاط مستعد برای فعالیت‌های قاچاق، به ویژه قاچاق سوخت، محسوب می‌شود. اختلاف قیمت قابل توجه سوخت در داخل کشور با کشورهای همسایه، انگیزه اصلی سودجویان برای دست زدن به این اقدام غیرقانونی است. این پدیده علاوه بر ضررهای مستقیم اقتصادی به کشور، پیامدهای مخرب دیگری نیز به دنبال دارد:

اختلال در نظام توزیع سوخت: قاچاق گسترده می‌تواند منجر به کمبود مقطعی سوخت در برخی مناطق و افزایش تقاضای کاذب شود.

آسیب‌های زیست‌محیطی: روش‌های غیر استاندارد حمل و نقل و نگهداری سوخت قاچاق، به ویژه در مناطق ساحلی، خطرات جدی برای محیط زیست به همراه دارد. نشت سوخت به دریا یا خشکی می‌تواند منجر به آلودگی‌های گسترده و آسیب به اکوسیستم شود.

تشدید مبارزه با قاچاق سوخت؛ رویه‌ای مستمر در سواحل میناب

عملیات اخیر در میناب در امتداد یک رویکرد قاطعانه و مستمر در مبارزه با قاچاق سوخت در استان هرمزگان قرار دارد. در ماه‌های اخیر، مرزبانان و نیروهای انتظامی در این منطقه موفق به کشف و انهدام شبکه‌های قاچاق متعددی شده‌اند که شامل موارد زیر است:

کشف و انهدام لوله‌کشی‌های پنج کیلومتری قاچاق سوخت.

توقیف شناورها و مشک‌های ماری حاوی هزاران لیتر سوخت در آب‌های میناب.

این موفقیت‌ها نتیجه هماهنگی بین نیروهای دریابانی، انتظامی و دستگاه قضایی و همچنین بهره‌گیری از فناوری‌های نوین در رصد و پایش مرزها است. مقامات امنیتی و انتظامی استان هرمزگان بر تداوم و تشدید این مبارزات تاکید دارند تا مسیرهای قاچاق مسدود شده و سودجویان نتوانند به اهداف خود دست یابند. این اقدامات نه تنها به حفظ منابع ملی کمک می‌کند، بلکه امنیت و آرامش منطقه را نیز تضمین خواهد کرد.

مجله خبری چیچک


مطالب مرتبط

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا